Actueel

Weetje van de week: Wisseling van portefeuilles

Het politieke jaar is weer begonnen. Het reces is over en de agenda van de Tweede Kamer is weer gevuld met debatten. Tijdens de debatten viel op dat er een grote wisseltruc heeft plaatsgevonden bij de VVD. Veel Kamerleden hebben een andere portefeuille gekregen. Zo sprak Dylian Yesilgöz niet meer over klimaat, maar over veiligheid en is Zohair El Yassini de nieuwe mediawoordvoerder van de VVD.

Het gebeurt wel vaker dat Kamerleden halverwege hun periode wisselen van portefeuille. De reden waarom dit gebeurt is niet altijd even duidelijk. Bij sommige partijen wordt er gewisseld, zodat een ander persoon met een nieuwe en frisse blik naar de portefeuille kan kijken. Andere partijen zien het als een strategische stap richting de volgende verkiezing. Of partijen willen politieke talenten meer ruimte geven om door te groeien op ‘zwaardere dossiers’.

Deze wisselingen hebben natuurlijk direct impact op ons werk als public affairs adviseurs. Immers, zijn de Kamerleden van de VVD met wie wij samenwerken op bepaalde dossiers veelal veranderd. Dit toont aan dat het als public affairs adviseur belangrijk is om een breed netwerk te hebben, immers kan je zomaar te maken hebben met nieuwe gezichten.