Actueel

Weetje van de week: Prinsjesfestival

Prinsjesfestival: een week lang de democratie vieren

Aankomende dinsdag is een bijzondere dag, dan wordt namelijk Prinsjesdag gevierd. Al sinds jaar en dag is dit hét startsignaal van het nieuwe politiek jaar, gepaard met de presentatie van de nieuwe Miljoenennota en de Rijksbegroting. Het is een drukke dag voor public affairs, maar het is ook een feestdag. Een dag waarop wij de democratie vieren. Sinds enkele jaren is hier een traditie aan toegevoegd, namelijk het bijbehorende Prinsjesfestival, dat dit jaar plaatsvindt van 10 tot en met 17 september.

Het Prinsjesfestival wordt jaarlijkse gehouden in Den Haag en staat volledig in het teken van de democratie. Het festival draait, naast een hoop gezelligheid, ook om serieuze zaken. Dit jaar is het thema:  ‘Gelijke kansen na 100 jaar algemeen kiesrecht.’ Diversiteit is een zeer relevant thema, zeker als we kijken naar de cijfers. Vrouwen zijn zwaar ondervertegenwoordigd in de politiek – zo is slechts 36% van de Kamerleden vrouw.

Ook in de wereld van Public Affairs wordt de dialoog over gelijke kansen gevoerd. Op maandag 16 september tussen 12:00 en 14:00 staat de diversiteit binnen de lobby centraal bij het Prinsjesbelang. Martijn de Greve (Politieke Junkies, BNR Nieuwsradio, Radio 1) gaat samen met een panel vol experts uitgebreid stilstaan bij dit thema. Het panelgesprek zal ’s avonds uitgezonden worden tijdens het Radio 1 programma Haagse Lobby. U bent allen van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.