Actueel

Weetje van de week: Prinsjesdag bij Dröge & van Drimmelen

18 september 2017

Prinsjesdag, misschien wel de belangrijkste dag van het jaar voor Public Affairs professionals. Naast de Troonrede en de prachtige hoedjes draait het tijdens Prinsjesdag natuurlijk om de bekendmaking van de Miljoenennota, de Rijksbegrotingen en het Belastingplan voor 2018. Deze stukken zijn van groot belang voor alle organisaties en bedrijven in Nederland.

Bij Dröge & van Drimmelen zit op Prinsjesdag vanaf kwart over drie, wanneer de stukken online komen te staan, een team van experts klaar.  Dit team van adviseurs kamt alle begrotingen grondig uit, op zoek naar relevante informatie voor onze klanten.

Vervolgens wordt alle relevante informatie zo snel mogelijk naar onze klanten teruggekoppeld, zo weten zij precies wat de overheid volgend jaar van plan is en kunnen zij hier op anticiperen. Waar wil het kabinet extra geld aan besteden en waar wordt er bezuinigd? Stijgt of daalt een bepaalde subsidie? Waar liggen de kansen voor bedrijven en organisaties?

Tot in de late uurtjes, met een punt pizza binnen handbereik, werken onze adviseurs om de inhoud van het Koffertje te vertalen naar strategisch advies waar onze klanten gelijk mee aan de slag kunnen.

Want hoewel de Rijksbegroting dit jaar is opgesteld door een demissionair kabinet, en de Miljoenennota dus ‘beleidsarm’ is, zit the devil in the details. Kleine verschuivingen kunnen grote gevolgen hebben voor onze klanten.

Daarom zorgen de adviseurs van Dröge & van Drimmelen dat onze klanten precies weten waar zij het komende jaar aan toe zijn en hoe zij hier hun voordeel mee kunnen doen.