Blogs

Van de provincie naar de stad

24 april 2015

Waarom die stap, vraagt u zich af? Daar zijn een hoop redenen voor, maar de voornaamste voor mij is dat ik sinds eind januari werkzaam ben als stagiair bij Dröge & van Drimmelen. En dat bevalt goed! Dröge & van Drimmelen is een kantoor met een jong en gezellig team. Daarnaast is het ook super om dicht bij het Parlement te mogen werken. Elke dag stap ik uit bij tramhalte ‘Buitenhof’ en wandel ik langs de Raad van State naar kantoor. Je voelt dat je dicht bij het epicentrum van de politiek zit. En dat is niet alleen leuk, maar ook makkelijk. Stel, je wilt live een debat volgen, dan zit je binnen een kwartier in de Tweede Kamer. Behalve in de vakantie, dan sta je nog een halfuur in de rij tussen de dagjesmensen.

Analyserend vermogen kan ook erg goed van pas komen bij Dröge & van Drimmelen. Het kost je bijvoorbeeld wel twee weken om iets bij de lunch te vinden dat niet biologisch is. Maar je analyserend vermogen is vooral goed toepasbaar bij de monitoring van Kamerstukken, nieuwsberichten en andere zaken. Een proactieve houding en een goede algemene kennis zijn dus een vereiste. Wat verder erg leuk is, is dat er een open cultuur heerst en je de ruimte krijgt om als stagiair inhoudelijk mee te denken. Je kunt je ontwikkelen en je mag meedenken. Ideale stage toch?!

Ben je student en gaat jouw hart sneller kloppen van politiek en bestuurlijke processen; kijk dan nog even naar onze klanten en casussen. Waarschijnlijk ben je zo overtuigd dat je gelijk een sollicitatie stuurt. Elke half jaar is er ruimte voor twee stagiairs. Ik kan je beloven dat je er geen spijt van krijgt!

Jonathan Mol