Blogs

Sigrid Kaag: Public Affairs moet zich inzetten voor het grotere belang

"_DSC1031.JPG"6 september 2016

‘De wereld is te klein om weg te kijken. Iedereen is nodig rond de tafel in het streven naar een juiste oplossing. Vrede en veiligheid raken immers iedereen,’ aldus topdiplomate Sigrid Kaag afgelopen maandag tijdens de vijfde Ben Pauw lezing. Kaag was keynote speaker bij de lustrumlezing, die jaarlijks wordt georganiseerd door public affairsbureau Dröge & van Drimmelen.

Tijdens de lezing gaf Kaag aan dat er volgens haar wereldwijd momenteel drie grote vraagstukken spelen: migratie, klimaat en vrede en veiligheid. Deze grote vraagstukken behoeven volgens haar ‘een volledige inzet van alle spelers op het wereldtoneel.’ Dit vereist dus ook ‘een public affairs inzet voor het grotere belang,’ aldus Kaag.

In haar functie als speciaal VN-coördinator zet Sigrid Kaag zich in voor een permanente wapenstilstand tussen Israël en Libanon. Eén op de drie inwoners van Libanon is vluchteling. De grenzen aan opvang in de regio zijn daarmee volgens haar bereikt. Eerder diende Kaag als Speciaal Coördinator voor de OPCW-VN missie ter verwijdering van de chemische wapens in Syrië. 

De inzet van Sigrid Kaag op dit dossier en haar werkzaamheden in vorige functies worden wereldwijd gewaardeerd en opgemerkt. Vlak voor de Ben Pauwlezing werd bekend dat Sigrid Kaag de prestigieuze Carnegie Wateler Peace Prize ontvangt. Deze prestigieuze vredesprijsis nauw verbonden aan het Vredespaleis in Den Haag. Eerdere winnaars waren onder andere Max van der Stoel, Unicef en War Child.

 

"_DSC1063.JPG"