Actueel

Sherlo Esajas in Haagse Gangen

Uitzending 10 september: het veelbesproken liefdesleven van Mark Rutte
Het privéleven van de lijsttrekkers lijkt een steeds grotere rol te gaan spelen in de campagnes. Een veel besproken onderwerp is ook het liefdesleven van premier Mark Rutte. Maandag schreef het AD over de vraag die volgens krant half Nederland bezig houdt:   ‘Heeft Rutte nu echt geen vriendin?’
Uitzending 10 september.

Uitzending 7 september: is politiek entertainment?
Donderdagavond konden we naar het zoveelste lijsttrekkersdebat kijken. Opvallend was de gimmick aan het begin van het debat. De lijsttrekkers werd gevraagd om commentaar te geven bij een foto van een van hun concurrenten. Je ziet lijsttrekkers steeds vaker ook meewerken aan entertainment in programma’s. Is dit een goede  ontwikkeling? Leidt het niet af van de inhoud?
Uitzending 7 september.

Uitzending 6 september: Rutte wil niet met ‘rode Freek’ aan tafel
Vandaag over Mark Rutte die bang is voor ‘rode’ Freek de Jonge. Rutte wil niet met de cabaretier aan één tafel. Sherlo heeft veel politici begeleid. Wat had hij gedaan als voorlichter van Rutte? "Ja, elke zich zelf respecterende voorlichter had er een stokje voor gestoken. Ik leg op colleges uit hoe dat in zijn werk gaat. Het schrikbeeld is Ella Vogelaar in P&W tegenover Jort Kelder en Heleen van Rooijen."
Uitzending 6 september.

Uitzending 5 september: debatmoeheid slaat toe
Dinsdag was het Carré-debat met lijsttrekkers van VVD, CDA, PVV, PvdA, D66, GroenLinks, SP en ChristenUnie. In Haagse gangen spraken we al het toeslaan van de debatmoeheid. Je ziet het bij politici, het circus begint moe te raken. Hoe is dat na het debat van gisteren? Felix praat vandaag met Peter Kee, politiek redacteur van Pauw en Witteman en Francisco van Jole, en Sherlo Esajas, hij was politiek adviseur bij de PvdA.
Uitzending 5 september.

Uitzending 4 september: over de opkomst van de fact check
Na een weekend dat bol stond van de campagne-activiteiten en optredens van de lijsttrekkers, is het nu weer tijd voor Haagse Gangen. Aangeschoven zijn. Peter Kee, politiek redacteur van Pauw en Witteman, Sherlo Esajas en Francisco van Jole, internetjournalist en hoofdredacteur van de opinie- en debatsite Joop.nl.
Uitzending 4 september 2012

Uitzending 3 september: Buma heeft wat Old Spice nodig
Vandaag nemen we in Haagse Gangen twee lijsttrekkers onder de loep die op flink verlies staan in de peilingen. Jolande Sap van Groen Links en Sybrand van Haersma Buma, of Buma zoals hij zichzelf nu noemt. Om met die laatste te beginnen. Het CDA heeft nu 21 zetels, en raakt er in de peilingen een stuk of acht kwijt.
Uitzending 3 september 2012

 Sherlo Esajas is senior adviseur bij Dröge & van Drimmelen." href="[url=226]">Sherlo Esajas is senior adviseur corporate communicatie en public affairs bij Dröge & van Drimmelen.