Blogs

Over lentekriebels en dansende koeien

Het was weer een mooi schouwspel vorige week. Heeft u het gezien? Na een winter lang op stal te hebben gestaan, mochten de meeste koeien in Nederland vorige week voor het eerst weer naar buiten. Veel dieren konden niet wachten om hun poten te strekken voor een vrolijke koeiendans. Een bijzonder grappig gezicht. Niet voor niets doken de beelden van dansende koeien overal in de media op.

Terwijl ik gisteren op mijn racefiets door het Groen Hart reed, bedacht ik me dat wij mensen eigenlijk precies hetzelfde zijn als die koeien. Zodra de zon begint te schijnen weten we ook niet hoe snel we naar buiten moeten rennen om te genieten van de buitenlucht. Het lentegevoel kriebelt en we kunnen niet stil blijven zitten.

Bij mij kwam dat lentegevoel al heerlijk vroeg dit jaar. Op 1 maart om precies te zijn. Of misschien stiekem toch ook al een paar weken eerder, denk ik. Want op die datum begon ik hier bij Dröge & van Drimmelen aan mijn nieuwe baan als senior adviseur. Na twaalf jaar werken als communicatiemanager bij diverse grote ondernemingen, ben ik weer terug aan bureaukant. En dat zorgt voor fantastische lentekriebels. Net als die dansende koeien krijg ik de ruimte om nieuwe weiden te gaan verkennen. U begrijpt: ik hoop dat de zomer dit jaar lang op zich laat wachten.