Blogs

Karsu verbindt!

18 mei 2016

Op dinsdagavond 17 mei vond de 14e theateravond van Dröge & van Drimmelen plaats in theater Dilligentia. Deze avond is inmiddels een mooie traditie met afwisselend gevestigde theatermakers, aanstormend talent en ruime gelegenheid om te netwerken.

Tijdens eerdere theateravonden stonden onder andere Pieter Derks, Wende Snijders, Louise Korthals en het Nederlands Dans Theater II op het podium. Dit jaar trakteerde de Nederlands-Turkse zangeres Karsu de gasten op een gevarieerd programma van zwoele Jazz tot een Turkse song en eigengemaakte covers van Prince en Usher. Eerder stond Karsu al in Carnegie Hall, Jazz in Duketown, North Sea Jazz en trad ze ter gelegenheid van 200 jaar Staten-Generaal op in de Ridderzaal. Karsu is begin mei genomineerd voor de Edison publieksprijs.

Voorafgaand aan het optreden van Karsu sprak Frans van Drimmelen over het belang van verbinden. Alleen door samen te werken versterken we de democratie. De werkwijze van Dröge & van Drimmelen kenmerkt zich door het verbinden van partijen en het transparant maken van verschillende belangen. Met deze aanpak hoopt Dröge & van Drimmelen bij te dragen aan het vertrouwen in politiek, media en public affairs in tijden waarin polarisatie de boventoon voert. Ook tijdens het optreden van Karsu stond het thema verbinden centraal. Hoewel Turkse mannen hun liefde veel poëtischer uitdrukken dan Nederlandse mannen is liefde, net als haar muziek, universeel.

"dr2new    "dr2new

"Dr2"