Actueel

Frans van Drimmelen publiceert Handboek public affairs

""30 januari 2014

Wat is lobby? Als algemeen directeur en oprichter van Dröge & vanDrimmelen en medeoprichter van de Beroepsvereniging voor Public Affairs, beschrijft en analyseert Frans van Drimmelen vanuit zijn eigen ervaring de ontwikkeling van het vakgebied: hoe public affairs een aparte discipline is geworden, wat de werkzaamheden van een public affairs professional zijn, op welke momenten en welke manier invloed kan worden uitgeoefend in politiek Den Haag en Brussel, maar ook met welke ethische kwesties men in de uitoefening van  het vak te maken krijgt.

Transparantie is, wat Frans van Drimmelen betreft, onlosmakelijk verbonden met public affairs. Het schimmige imago dat lobby ooit had, en in sommige gevallen misschien nog wel eens heeft, wijst op het ongemak van het publiek door gebrek aan kennis over wat belangenbehartiging is en hoe public affairs professionals te werk gaan. Wanneer je niet transparant bent over je werkzaamheden, bedrijf je geen goede public affairs.

Klik hier om het interview op BNR Nieuwsradio terug te luisteren. Handboek public affairs door Frans van Drimmelen is uitgegeven door Prometheus/Bert Bakker en via deze link verkrijgbaar.