Blogs

Een dag uit het leven van een mediareviewer

Het is de avond voor de ochtendreview. Geen borrelafspraken op het Plein. Geen late films. En die fles wijn laten we ook maar dicht. De wekker is meedogenloos op de dag dat het jouw beurt is om de mediareview te doen. In opdracht van de Europese Commissie dragen de adviseurs van PSZVS zorg voor een dagelijkse monitoring van alle Nederlandse dagbladen. Al het nieuws dat voor ‘Europa’ van belang kan zijn wordt door ons geselecteerd, samengevat en vertaald in het Engels. Best leuk toch? Klein detail, vóór 8 uur moet het af zijn. Nog steeds leuk? Een dag uit het leven van een mediareviewer.

05.30 uur. De wekker. Een snerpend geluid dat doordringt tot in de haarvaten van je opstartende brein. Het oorverdovende gesnurk van de bovenbuurman drukt je met de neus op de feiten. Dit tijdstip is niet bedoeld om op te staan. Na het afwerken van een versneld ochtendprogramma snel naar buiten. De auto in. Ware het niet dat het om 6.00 uur ’s ochtends regelmatig nog zó koud is dat de ijspegels aan je spiegels hangen. Eerst krabben dus.

De wereld is anders om 6.00 uur, nog even niet het domein van de mens. Frisse lucht, geen hond op de weg, alle stoplichten op groen.

06.20 uur. Met een beetje geluk zijn de kranten op tijd. Toch iedere keer een zucht van verlichting als je het krantenpakket op de mat hoort ploffen. De computer is opgestart, snel een bak koffie en dan aan de slag. Opperste concentratie. Dat je op kantoor zit met ongekamde haren, zonder make-up en een nog enigszins verkreukeld gezicht, is dan snel vergeten.

07.45 uur. Het gaat erom spannen. Redden we het op tijd?

08.00 uur. Fieuw… De artikelen zijn geplaatst, gecheckt en gerangschikt. Alle kranten liggen verspreid over twee bureaus, koffiekringen erop. Een in de haast uitgeslingerde jas op de grond, blosjes op de wangen. Maar we hebben het weer gehaald. Snel de make-up in en een broodje eten, want de collega’s druppelen al binnen.

8.30 uur. Tijd voor het reguliere werk. Alsof er niets gebeurd is…Met als enige getuige twee computers die al flink warm zijn gedraaid.

Zo begint een dag uit het leven van een mediareviewer. Open sollicitaties mogen naar info@dr2.nl .

Suzanne van de Graaf
Junior communicatieadviseur
Januari 2011