Actueel

Dröge & van Drimmelen sponsor verkiezing Overheidsmanager van het jaar 2012

Melanie Tseng, senior adviseur, vertelt waarom zij trots is dat Dröge & van Drimmelen deze verkiezing mede mogelijk heeft gemaakt.

In 2009 kreeg ik zelf voor het eerst te maken met de heersende vooroordelen over ambtenaren. Ik stapte toen van Unilever over naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. En dat deed heel wat wenkbrauwen in mijn directe omgeving fronsen. Zo zeer zelfs dat ik er uitgebreid over werd bevraagd in het blad van de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals Logeion. Wat had ik in hemelsnaam te zoeken daar bij de overheid?

Die vraag kon ik gemakkelijk beantwoorden. Mijn overstap had namelijk alles te maken met mijn behoefte om vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid mee te werken aan iets wat voor mijn gevoel meer van algemeen belang is. Als ik thuis kwam, na een werkdag bij Unilever, dacht ik regelmatig: vandaag heb ik weer meegewerkt aan de verkoop van een pot pindakaas. Dat is natuurlijk legitiem en duidelijk en het walhalla voor marketeers, maar ik was toe aan een ander soort van betrokkenheid en passie.

En dat gevoel bleek herkenbaar. Veel van de mensen die ik tegenkwam voelen zich oprecht verbonden met ‘de publieke zaak’. Ze worden gedreven door het feit dat ze voor de samenleving werken en voelen zich daar ook verantwoordelijk voor. Ik vind die bewuste keuze voor werk dat bijdraagt aan een beter Nederland heel mooi om te zien. In de vorm van beter onderwijs bijvoorbeeld, of leefbare wijken en passende zorg. En dat is maar goed ook…

Dröge & van Drimmelen is sponsor van de verkiezing Overheidsmanager van 2012, omdat ook ons bureau maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. Dat zit in onze genen. Daarom dragen we De Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar, onder leiding van bestuursvoorzitter Thom de Graaf, een warm hart toe. Het brengt bijzondere topambtenaren onder de aandacht met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de overheidmanager. Dat is hard nodig, heb ik zelf kunnen ervaren.

Melanie Tseng is senior adviseur bij Dröge & van Drimmelen