Actueel

Dröge & van Drimmelen Founding Partner leestoel Public Affairs

Als Founding Partner ondersteunt Dröge & van Drimmelen dit initiatief en onderstreept daarmee het belang van professionalisering en wetenschappelijke ontwikkeling van het public affairs vak. Dröge & van Drimmelen heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor de realisatie van deze leerstoel en is erg verheugd met de benoeming van dr. Arco Timmermans.

Per september 2013 is dr. Timmermans benoemd tot bijzonder hoogleraar Public Affairs aan Universiteit van Leiden (Campus Den Haag). Timmermans zal wetenschappelijk onderzoek verrichten naar het groeiende vakgebied van public affairs in Nederland en de rol en betekenis van belangenbehartiging in Nederland. Het onderzoek moet leiden tot meer inzichten in het belang en de effectiviteit van public affairs in Nederland. Een nadere toelichting op het werkveld van Arco Timmermans treft u hier.

De oprichting van de leerstoel is een initiatief van de Beroepsvereniging voor Public Affairs. Deze bijzondere ontwikkeling voor het PA vak wordt mogelijk gemaakt door 4 Founding Partners: zorgverzekeraar Achmea en de adviesbureaus Dröge & van Drimmelen, EPPA en Fleishman-Hillard. De leerstoel is ondergebracht in de Stichting Leerstoel Public Affairs. Meer informatie over de leerstoel treft u op de website van de BVPA.