Blogs

De puntjes op de i

22 december 2015

Sinds enige tijd werk ik nu bij Dröge & van Drimmelen en ik kan zeggen: het bevalt uitstekend. De opdrachten zijn uitdagend, het team is gezellig en mijn kennis en kunde worden steeds verder uitgebreid. Wat ik zoal leer? Veel. Maar nu ik er over nadenk, schiet één ding me te binnen. Tijdens mijn sollicitatie werd mij namelijk gevraagd: “Ben je van de grote lijnen of de details?” “Grote lijnen, zeker weten”, antwoordde ik. Toen werd me verteld: “Prima. Die details, die leren we je dan nog wel.” Nou, dat is gebleken.

Details zijn misschien nog wel het belangrijkste onderdeel van een proces. Schrijf je een notitie? Let op de kleine dingen die de informatie net iets beter dekken. Ben je een brief aan een Kamerlid aan het opstellen? Zorg dat je nog even kijkt naar de toon van je tekst, zodat de boodschap duidelijker overkomt. Maak je een stakeholdersanalyse? Vergeet niet iets verder out of the box te denken, zodat je nét een interessanter pallet krijgt. Dit zijn kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. De afgelopen maanden probeerde ik dit zo goed mogelijk onder de knie te krijgen, maar vorige week werd ik pas echt op de proef gesteld, tijdens het Jaarcongres ECP.

De afgelopen periode mocht ik deel uitmaken van de organisatie van dit congres. De grote lijnen stonden grotendeels al, dus ik kon meteen aan de slag met de uitwerking hiervan. Dit varieerde van het contact onderhouden met sprekers en het meedenken over de grafische ontwerpen tot het opstellen van draaiboeken. Kortom: zorgen dat je geen enkel detail over het hoofd ziet. Waarschijnlijk valt het niemand op, maar aan alles is gedacht. De gong ter aankondiging van een wissel in het programma, het tijdstip waarop de voile naar het plenaire gedeelte open gaat, de plek van de koffiebar en de borrelhappen: alles is besproken. Met als resultaat? Een geweldig Jaarcongres waar meer dan 600 personen uit verschillende sectoren van het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen een inspirerende dag hebben beleefd door de vele sessies en sprekers. En een heel tevreden organisatie. Benieuwd hoe zo’n evenement er uiteindelijk uitziet? Laat je verrassen en bekijk de aftermovie hier.