Actueel

Alle parlementaire informatie nu nog beter toegankelijk

De parlementaire monitoringsservice Haagse Kennis is zowel voor als achter de schermen vernieuwd. Naast een nieuw jasje heeft Haagse Kennis vanaf vandaag ook vernieuwde mogelijkheden, uitbreiding binnen de monitor en verbeterde algoritmes. Zo is het (politieke) besluitvormingsproces stap voor stap te volgen. Dit levert onmisbare informatie in deze digitale tijden waarin ook public affairs professionals steeds sneller moeten reageren en korter op de bal spelen.

Parlementaire monitoringsservice

Dagelijks komt er een stroom aan parlementaire informatie binnen, gaande van officiële stukken, over live debatten tot twitterreacties. Binnen Haagse Kennis wordt alles gevolgd, samengebracht en gefilterd zodat klanten precies die informatie ontvangen die voor hen relevant is, op het moment dat hen uitkomt. De informatie wordt niet alleen razendsnel verzameld en gefilterd door de nieuwste AI algoritmes maar ook geduid door adviseurs die ervaring hebben in politiek Den Haag. Ook wordt Haagse Kennis continu doorontwikkeld. Met deze update voorzien we de monitor van verbeteringen die het parlementair proces nog toegankelijker en completer maken:

  • Wat past dit wetsvoorstel aan? Wetgeving staat nooit op zich. Welke wetten een wetsvoorstel beoogt aan te passen, is nu overzichtelijk gemaakt. Dit werkt twee kanten op, want ook bij huidige wetten staat nu of u rekening moet houden met komende wijzigingen.
  • Welke regelgeving komt eraan? Met pre-dossiers bent u op de hoogte van nieuwe wetsvoorstellen nog vóór ze naar de Tweede Kamer gaan.
  • Welke lagere regelgeving is gerelateerd? The devil is in the details: wettelijke verplichtingen vanuit bijbehorende ministeriële regelgeving zijn sinds kort onderdeel van de wetsdossiers.
  • Video En binnenkort is videostreaming geïntegreerd in de agenda en de dossiers.

Bewezen samenwerking

Deze parlementaire monitoringservice komt voort uit een samenwerking tussen partijen met decennia aan ervaring in de Haagse politieke wereld. Dröge & van Drimmelen, het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en PDC Informatie Architectuur versterken elkaar continue bij het innoveren van de service. Haagse Kennis biedt hoge kwaliteit in monitoring, draagt bij aan een snelle service en wordt volledig naar wens ingericht. Daarbij is er altijd de mogelijkheid voor extra duiding en strategisch advies. Geïnteresseerd in onze service? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en de mogelijkheid tot een proefabonnement.

Direct naar Haagse Kennis