Blogs

Acht maanden Lezen & Schrijven

Wil jij ons rondom de Week van de Alfabetisering ondersteunen bij het communiceren over het belang van lezen, schrijven en rekenen? Deze vraag kreeg ik afgelopen juni van de toenmalige communicatiemanager van Stichting Lezen & Schrijven. Tuurlijk, geen twijfel mogelijk. Een hele eer zelfs. Vol enthousiasme en onvermoeibaar heb ik in de weken die volgden menig persbericht wereldkundig gemaakt, talloze tweets verzonden, in een bus mij onbekende plekken in Nederland bezocht, een record aantal draaiboeken gemaakt en zelfs een special edition van dagblad Metro gerealiseerd; maar vooral ook heel veel plezier beleefd aan het communicatievak.

In oktober leek het einde van mijn verblijf aan het Lange Voorhout in zicht. Tot er een nieuwe corporate brochure ontwikkeld moest worden. Je stelt de essentiële vragen: Wat zijn de drijfveren van de stichting? Hoe bereik je laaggeletterden? Of beter, hoe overtuig je hen van de noodzaak om op latere leeftijd alsnog naar school te gaan? Iedereen is anders, maar de doelstelling eenduidig. Ik heb dit alles zo helder mogelijk op papier gezet. Er is al een heleboel bereikt, maar ook nog genoeg te doen.

Net als ik op het punt sta om mijn afwezigheidassistent aan te zetten, komt de realisatie van het jaarverslag ter sprake. Dat is leuk. Het jaarverslag wordt ook wel gezien als het visitekaartje van de stichting. Direct schieten er allemaal wilde ideeën door mijn hoofd. Ik blijf weer voor een poosje. Samen met het hele team van Stichting Lezen & Schrijven is er een resultaat bereikt waar ik stiekem toch wel een beetje trots op ben. Ik heb als aandenken een exemplaar op mijn bureau neergelegd. Het waren acht dynamische maanden!

Nu is het toch echt afgelopen. Ik wandel van het Lange Voorhout naar de Parkstraat. Het is koud, maar de zon schijnt. De eerste krokussen steken hun kop boven de grond. Ik ga mijn tijdelijke collega’s missen, maar heb veel zin in de interessante opdrachten die bij Dröge & van Drimmelen op me wachten.

Svenja Westerduin
Communicatieadviseur
januari 2012