Actueel

5 april: Lezing René Paas over Groningse Gaslobby

5 april: Lezing CdK René Paas over Groningse Gaslobby

Deze maand besloot het kabinet de gaswinning in Groningen te stoppen. Vóór 2030 moet de gaskraan volledig zijn dichtgedraaid. Hoe is deze besluitvorming verlopen en op welke manier hebben de Groningers daar achter de schermen aan gewerkt? Op 5 april krijgt u voor het eerst een kijkje achter de schermen over het proces rond dit uiterst actuele onderwerp.

René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen, deelt zijn ervaringen op 5 april 2018. Tijdens deze lezing krijgt u een kijkje achter de schermen van de lobby rondom de gaswinning in Groningen. Vervolgens bespreken Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66) en Hoogleraar public affairs Arco Timmermans de Groningse gaslobby. Hierbij is tevens de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers. De sessie wordt georganiseerd door Dröge & van Drimmelen, in samenwerking met de Universiteit Leiden en de BVPA.

Programma 5 april 2018

  • 17.00 – 17.15u   Ontvangst en inloop op de Campus Den Haag van Universiteit Leiden (Turfmarkt 99  Den Haag)
  • 17.15 – 17.45u   Lezing Wie is de baas in Nederland? door René Paas
  • 17.45 – 18.00u   Reflectie vanuit politiek en wetenschap door Antje Diertens (Tweede Kamerlid D66) en Arco Timmermans (Hoogleraar Public Affairs Universiteit Leiden)
  • 18.00 – 18.30u   Vraaggesprek met de aanwezigen
  • 18.30 – 19.30u   Borrel

Met plezier nodigen wij onze relaties, young professionals, studenten en anderszins geïnteresseerden uit bij deze bijeenkomst. De genodigden zijn afkomstig uit het openbaar bestuur, de politiek, het bedrijfsleven, de journalistiek en studenten van verschillende universiteiten.

Wij zien uw aanmelding tegemoet via info@dr2.nl

Graag tot dan!