Leonie Scholts

Leonie Scholts

"Resultaat bereiken voor klanten vormt mijn drijfveer. Dat start met begrijpen waar voor hen juridische en politieke kansen liggen"

Leonie (1989) werkt bij Dröge & van Drimmelen als adviseur. In deze functie is zij o.a. werkzaam voor Achmea, KPMG, Tata Steel, de gemeente Uithoorn en Unibail Rodamco. 

Voordat Leonie in 2015 startte bij Dröge & van Drimmelen heeft zij Politicologie en European Competition Law & Regulation gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Haar interesse voor (inter)nationale politiek, recht en economie kon ze tijdens deze studies combineren.

Met veel genoegen heeft Leonie de Universiteit van Amsterdam vertegenwoordigd tijdens een internationale pleitwedstrijd georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER). De casus betrof complexe vraagstukken over de doorwerking van het Europees recht in de Nederlandse rechtsorde. Op basis van de schriftelijke stukken en pleidooien in de rechtszaal werd het team van de Universiteit van Amsterdam als winnaar aangewezen.

Bij Dröge & van Drimmelen zet Leonie haar politieke en juridische vaardigheden in om resultaat te bereiken voor haar klanten. Daarnaast is Leonie bestuurslid van Jong BVPA, de beroepsvereniging voor Public Affairs Professionals en lid van de commissie Prinsjesbelang, onderdeel van het Prinsjesfestival. Haar vrije tijd besteedt Leonie graag aan zeilen, hockeyen en geschiedenis.