Roel Bol

Roel Bol

"In verbinding met elkaar en vanuit achterliggende waarden tot een handelingsperspectief komen "

Roel (1950) is sinds februari 2016 als geassocieerd partner verbonden aan Dröge en van Drimmelen. Hij heeft een lange staat van dienst binnen de Rijksoverheid op het gebied van volksgezondheid, milieu, landbouw en economie. Het grootste deel van zijn loopbaan was hij werkzaam bij het ministerie van Landbouw, waar hij verschillende directeursfuncties vervulde (o.a.dir. Kabinet, dir. Visserij, dir. Industrie en Handel).

De relatie tussen bedrijfsleven en overheid heeft altijd zijn aandacht gehad met thema’s als innovatie, versterking van de (internationale)concurrentiekracht en duurzaamheid. De afgelopen tien jaar heeft hij met een groot netwerk van bedrijfsleven, overheden, wetenschappers en maatschappelijke organisaties de transitie naar een biobased economy op de kaart gezet.

Hij beschikt, naast zijn ervaring in het Haagse circuit, over een zeer ruime ervaring in het opereren op het niveau van de Europese Unie en in de bilaterale relaties met derde landen. Veelvuldig leidde hij handelsdelegaties naar landen in Europa, Azië, Afrika, het Midden Oosten en Zuid-Amerika.

Kernwoorden bij Roel zijn: verbinden, netwerken, creativiteit en communicatie.

Naast zijn werk voor Dröge en van Drimmelen is hij actief als adviseur bij diverse bedrijven en organisaties. Daarnaast is hij coach voor leidinggevenden.

Roel Bol

Geassocieerd partner en senior adviseur

info@dr2.nl