Inger de Bruin

Inger de Bruin

"Beïnvloeden begint bij begrijpen wat mensen drijft"

Sinds oktober 2015 werkt Inger bij Dröge & van Drimmelen. Ze is werkzaam voor klanten als ECP, NRG, provincie Overijssel en Gelderland, BlowUp Media, gemeente Uithoorn en Transavia.

Tijdens een bestuursjaar bij de Landelijke Studentenvakbond (2006-2007) deed Inger voor het eerst ervaring op met belangenbehartiging in Den Haag. Bij de LSVb, maar ook tijdens haar opeenvolgende studies politicologie en journalistiek ontwikkelde ze een grote interesse in (het beïnvloeden van) politieke besluitvorming. Diverse bijbanen en stages in de journalistiek en bij Amsterdamse debatcentra leverden haar brede kennis van - en een groot netwerk in - het maatschappelijk middenveld op.

Na haar studies werkte Inger een tijdje als onderzoeksjournalist bij het RTL Nieuws en vervolgens als politiek assistent bij de PvdA-Statenfractie in Noord-Holland. In die laatste functie hield ze zich onder andere bezig met inhoudelijke ondersteuning van Statenleden op de portefeuilles financiën, infrastructuur, milieu en natuur. In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 was ze campagneleider voor de PvdA in Noord-Holland. In haar vrije tijd speelt ze graag piano en knapt ze twee oude woonwagens op. 

Inger de Bruin

Senior adviseur

i.de.bruin@dr2.nl


Twitter   |   LinkedIn   |