Roeland Coomans

Roeland Coomans

"Het is elke dag weer een uitdaging om de gevoelstemperatuur in politiek en maatschappij goed te meten en daar naar te handelen."

Roeland (1986) werkt als senior adviseur onder andere voor klanten als Achmea, Leiden Marketing, de Bovib, het Nederlands Loodswezen en SURF. Op dit moment is Roeland gedetacheerd bij Google.

Tijdens zijn studie Politicologie en European Union Studies kwam Roeland veelvuldig in aanraking met politieke processen en allerlei maatschappelijke onderwerpen. Na zijn studie koos hij er dan ook voor om een aantal maanden vrijwilligerswerk te doen in Israël waar hij diverse regionale projecten heeft ondersteund. Na zijn stage ging hij aan de slag bij de Universiteit Leiden waar hij in aanraking kwam met ICT en de gevolgen die (verkeerde) implementatie van ICT-systemen kan hebben voor het primaire bedrijfsproces.

Vanuit deze net ontwikkelde interesse besloot Roeland een traineeprogramma informatiemanagement te volgen bij PBLQ HEC. Vanuit hier werd hij o.a. gedetacheerd bij Logius, het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Zijn kennis van informatiemanagement, gecombineerd met zijn passie voor politiek, brachten hem uiteindelijk bij Dröge & van Drimmelen.

Zijn vrije tijd besteedt Roeland aan zijn andere passies geschiedenis en sporten. Daarnaast is Roeland penningmeester van de Leidse Alumnivereniging van Politicologen (LAP) en is hij lid van D66.

Roeland Coomans

Senior adviseur

r.coomans@dr2.nl


Twitter   |   LinkedIn   |