Adriaan Andringa

Adriaan Andringa

"Samen met opdrachtgevers invloed uitoefenen op politieke en maatschappelijke processen, daar draag ik graag mijn steentje aan bij"

Adriaan (1983) is senior adviseur en werkt sinds april 2018 bij Dröge & van Drimmelen.  Zijn achtergrond ligt op het raakvlak van politieke communicatie en openbaar bestuur. Hij was politiek bestuursadviseur van wethouders Ingrid van Engelshoven en Saskia Bruines in de gemeente Den Haag. Ook werkte hij als voorlichter en communicatiemedewerker van de gemeenteraadsfractie van D66 in die gemeente. Voordat hij bij Dröge & van Drimmelen begon, was hij hoofd marketing en communicatie op het landelijk bureau van D66. In die rol was hij tevens campagnemanager voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Adriaan is mede-auteur van het in 2016 verschenen boek "Gevecht om Amerika", over het Amerikaanse kiesstelsel en de campagnestrategieën van presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton. Ook treed hij in diverse media op als kenner van de Amerikaanse politiek en campagnevoeren, onder andere voor BNR Nieuwsradio en ThePostOnline. In 2012 voerde hij campagne in New Hampshire voor president Obama.

Naast zijn werk is Adriaan fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Voorschoten. Hij houdt van whisky en wielrennen.

Adriaan Andringa

Senior adviseur

a.andringa@dr2.nl


Twitter   |   LinkedIn   |