Stefanie Ros

Stefanie Ros

"De arena van Europese beleidsvorming is een complex schaakspel. Ik haal er plezier uit de verschillende stappen en spelers te doorgronden en opdrachtgevers op het juiste moment handvatten voor invloed op het spel aan te reiken."

Stefanie Ros (1988) is gevestigd in Brussel en adviseert een internationale klantenkring op het gebied van Europees beleid en –belangenbehartiging. Sinds december 2013 is zij voornamelijk werkzaam als EU Policy Advisor voor Ecommerce Europe, de Europese belangenvereniging die meer dan 4000 webwinkels in de Europese Unie vertegenwoordigt. In deze rol is zij de spil tussen enerzijds nationale belangenverenigingen en aangesloten bedrijven, en anderzijds beleidsmakers en andere relevante stakeholders in de Europese arena.

In het verleden is Stefanie werkzaam geweest voor onder andere Universiteit Leiden, Port of Rotterdam, BEMAS, en Nyrstar. Voordat zij in 2013 bij Russchen Consultants – dat in januari 2014 is overgenomen door Dröge en Van Drimmelen - begon, deed zij onder meer relevante werkervaring op bij het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael‘ in Den Haag en als Assistent Europese Zaken bij KLM in Brussel. In haar studies aan het University College Utrecht en Universiteit Leiden heeft zij zich vooral bezig gehouden met Europese bestuurskunde.

Tijdens haar studententijd was Stefanie actief bij verschillende maatschappelijke en bestuurlijke organisaties, waarbij zij deelnam aan debatten en deze ook organiseerde. In haar vrije tijd houdt Stefanie van reizen, speelt zij viool, en gaat ze graag hardlopen.