Stefanie Ros

Stefanie Ros

"De arena van Europese beleidsvorming is een complex schaakspel. Ik haal er plezier uit de verschillende stappen en spelers te doorgronden en opdrachtgevers op het juiste moment handvatten voor invloed op het spel aan te reiken."

Stefanie Ros (1988) is gevestigd in Shanghai en adviseert een brede klantenkring uit Europa en China. Stefanie helpt bedrijven en organisaties om succesvol te worden in de Chinese markt. Zo vertegenwoordigt zij op verzoek van de overheid de Nederlandse afvalverwerkingssector in China, en werkt ze vanuit Shanghai voor onder andere de RAI Amsterdam en verschillende e-commerce verenigingen.

Van 2013 tot 2016 werkte zij op ons kantoor in Brussel, voor onder andere de Europese belangenvereniging voor e-commerce die meer dan 75.000 webwinkels vertegenwoordigt. Daarnaast is Stefanie werkzaam geweest voor onder andere Universiteit Leiden, Port of Rotterdam, BEMAS, en Nyrstar. Voordat zij in 2013 bij Dröge en Van Drimmelen begon, deed zij relevante werkervaring op bij het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael‘ in Den Haag en als Assistent Europese Zaken bij KLM in Brussel. In haar studies aan het University College Utrecht en Universiteit Leiden heeft zij zich vooral bezig gehouden met Europese bestuurskunde.

Stefanie is actief voor D66 en andere maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor vrouwenrechten. In haar vrije tijd houdt Stefanie van reizen, speelt zij viool, en danst ze graag.