Marieke van der Werf

Marieke van der Werf

"Altijd op zoek naar de verbinding tussen het belang van de organisatie en realisatie van een duurzame samenleving."

Marieke van der Werf (1959) is partner en senior adviseur bij Dröge & van Drimmelen. Bij haar advieswerk focust zij zich op duurzaamheid en energie. Marieke is daarnaast directeur van Dr2 New Economy. Dr2 New Economy helpt organisaties met het ontwikkelen van visie en strategie voor de transitie naar de nieuwe economie. Als onderdeel van haar werkzaamheden is Marieke boegbeeld circulaire economie voor de provincie Flevoland en projectleider bij de North Sea Energy Challenge. Van januari 2011 tot en met september 2012 was Marieke lid van de CDA-fractie in de Tweede Kamer. In haar portefeuille had zij de beleidsterreinen duurzame ontwikkeling, energie en cultuur.

Marieke is momenteel lid van de Raad van Advies bij NUDGE en ACRRES en lid van de Raad van Toezicht bij Social Enterprises Lab en bij de stichting Natuur & Milieu. In het verleden was zij eigenaar van MWAdviesgroep. Daar adviseerde zij bedrijven bij het realiseren van groene groei. In deze context was Marieke onder andere interim-directeur van Landschapsbeheer Nederland. Ook adviseerde zij de Topsector Energie en ondersteunde zij Energy Valley bij het realiseren van de Noordelijke Energie Agenda.

In 1996 verscheen haar boek Communicatie op de Groene Markt (Stenfert Kroese) en in 2009 de publicatie Cradle to Cradle in Bedrijf. Marieke van der Werf is tot slot ook spreker bij  de Speakers Academy.