Chun-Xia Hu

Chun-Xia Hu

"Energie krijg ik van het leveren van toegevoegde waarde, bijvoorbeeld in de vorm van het optimaliseren van administratieve processen, het creëren van financiële overzichten en andere zaken waar mijn collega’s en relaties blij van worden "

Chun-Xia Hu (1975) is controller bij Dröge & van Drimmelen sinds mei 2017. Als controller houdt ze de vinger aan de financiële pols van de onderneming. Ze is, met andere woorden, medeverantwoordelijk voor het financiële toezicht op en de financiële sturing van de organisatie.

Na afronding van haar studie Accountancy (AA) is Chun-Xia bij Lansigt Accountants en Belastingadviseurs in Alphen aan den Rijn gaan werken. Met een korte onderbreking waarin ze bij Flynth Accountants werkzaam was, heeft Chun-Xia zeventien jaar bij Lansigt als relatiebeheerder op de samenstelpraktijk gewerkt. In deze rol heeft ze diverse MKB-ondernemingen op financieel en fiscaal gebied geadviseerd. Tevens was ze het eerste aanspreekpunt voor haar cliënten. In 2016 heeft ze de overstap van de functie openbare accountant naar accountant in business gemaakt. Bij Pereira Consultants, een fiscaal en notarieel advieskantoor, heeft ze ervaring als controller opgedaan.

Chun-Xia is lid van de Koninklijke Nederlandse Orde van Accountants (NBA). Ze is moeder van twee dochters. Lekker en gezond eten is een van haar grootste passies. In haar vrije tijd gaat ze er graag op uit met haar gezin, familie en vrienden. Ze houdt van tennissen en van lezen.

Chun-Xia Hu