Europees Parlement Informatiebureau

Europees Parlement

Het doel van de bijeenkomsten: vergroten van het besef dat er, niet alleen tijdens de verkiezingen, maar op ieder moment ‘iets te kiezen is’. Nederlandse burgers kunnen op ieder moment meepraten over belangrijke issues en invloed uitoefenen op politieke besluitvorming via het Europees Parlement. Steeds meer besluitvorming die van invloed is op ons dagelijkse leven komt immers uit 'Brussel'.

Het Regionaal Discussie Forum bestond uit drie bijeenkomsten in één week in één regio; Noord-Brabant. In deze week werd een publieksdebat gehouden over de toekomst van het Europees landbouwbeleid. De volgende dag stond een expert meeting op de agenda over ‘active ageing’ op de TU/e. Tot slot was er een studentencompetitie waarin studenten van de TU Eindhoven werden uitgedaagd hun plan te presenteren over de auto van de toekomst. Bij alle bijeenkomsten speelden de Europarlementariërs een belangrijke rol.

De Cafés Europa vonden plaats in Rotterdam en in Wageningen. De debatten gingen respectievelijk over de toekomst van de euro en voedselveiligheid. Hier werd gedebatteerd door Europarlementariërs, Tweede Kamerleden, wetenschappers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld.

De Cafés Europa en de landbouwdebat werden uitgezonden door een regionale zender, klik hieronder om de uitzendingen terug te zien:

Café Europa - 'Voedselveiligheid en etikettering' http://youtu.be/u1z41j_8tlk

Café Europa - 'De toekomst van de euro' http://youtu.be/CncovQtQYCA

Publieksdebat - 'De toekomst van het Europese landbouwbeleid' http://youtu.be/YvAtTB6YASI