Kirsten Verdel

Kirsten Verdel

"Zowel in mijn privéleven als in mijn werk streef ik ernaar om mensen de kans te geven het beste uit zichzelf of hun organisatie te halen."

Kirsten (1978) werkt sinds 2009 bij Dröge & van Drimmelen. Zij zet zich vooral in als campagne, communicatie- en mediastrateeg. Dit deed zij onder andere voor de volgende opdrachtgevers: Your World, Gemeente Maassluis, ECP EPN, Decos, de Faber Halbertsma Groep, Bristol-Myers Squibb en het Interdepartementale programma Biobased Economy van het ministerie van Economische Zaken.

Kirsten is bijzonder actief naast haar werk binnen ons bureau. Zo is ze bekend van haar rol als stafmedewerker van Barack Obama, in diens campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. Hierover schreef zij het succesvolle boek ‘Van Rotterdam naar het Witte Huis’. Ook kunt u haar kennen van haar tweede boek, ‘Project Homerus’, waarin ze beschrijft hoe ze de ondergang van DSB Bank van binnenuit meemaakte. Verder is Kirsten politiek actief. Ze was campagneleider van de PvdA in Rotterdam tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Ook werkte Kirsten op het landelijk partijbureau van de PvdA in de campagnes voor de Tweede Kamer- en Provinciale Statenverkiezingen en voor de Eerste Kamercampagne van Klaas de Vries. Ze was zelf statenlid in de provincie Zuid-Holland. Nu is ze regelmatig als commentator te zien en horen bij o.a. Pauw, Goedemorgen Nederland en EenVandaag.

Kirsten begon haar professionele carrière bij XS4ALL. Aansluitend werkte zij onder andere als politiek analist bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Als (freelance) journaliste en politiek analist was en is zij werkzaam voor onder andere Vrij Nederland, het Financieele Dagblad, BNR, Intermediair, Binnenhof TV en Lokaal Bestuur. In aanloop naar haar carriere heeft Kirsten Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gestudeerd, en volgde ze later extra vakken in Japan, China en Canada en ging ze in 2011 naar Harvard.