Frans van Drimmelen

Frans van Drimmelen

"Ik wil klanten leren zich te bewegen in het maatschappelijke en politieke veld. Daarvoor reik ik ze, om in visserstermen te spreken, graag de hengel aan."

Frans van Drimmelen (1965) is oprichter en directeur. Binnen ons bureau adviseert Frans bedrijven, overheden en organisaties op het gebied van public affairs en corporate communicatie.

Naast Dröge & van Drimmelen bekleedt Frans diverse bestuursfuncties; onder andere als lid van de Raad van advies van de Groene Zaak, bestuurslid van het Prinsjesdagontbijt, lid Raad van advies Bovo Tours en lid Raad van advies Wekomenerwel. Frans is medeoprichter van de Beroepsvereniging voor Public Affairs, waarvan hij tot 2013 voorzitter was. Tevens maakt Frans deel uit van het Expert Panel van beroepsvereniging Logeion als expert op het gebied van public affairs. In 2014 bracht hij het 'Handboek Public Affairs, een open boek over belangenbehartiging en lobbyen' uit.

Daarnaast is Frans politiek actief; momenteel is hij voorzitter van de landelijke talentencommissie van D66 en bestuurslid bij D66 in Kaag en Braassem. Hiervoor was Frans in 2013 voor a.i. landelijk bestuurslid ledenwerving en fondsenwerving van D66, tot eind 2004 penningmeester van het landelijk bestuur en in 1999 en 2003 landelijk campagneleider voor deze partij.

Voordat Frans Dröge & van Drimmelen oprichtte, heeft hij ruime ervaring opgedaan als senior adviseur bij Bikker Communicatie, als stafmedewerker bij VNO-NCW en als algemeen secretaris van Jong Management (VNO-NCW). Zijn studie Politicologie heeft Frans gevolgd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens zijn studententijd was hij onder andere bestuurlijk actief bij het Studentencorps aan de VU/L.A.N.X., waar hij in 2004 lid van verdienste werd.