Marlene ten Ham

Marlene ten Ham

"Ik vind het een uitdaging om mensen en belangen bij elkaar te brengen. De vraag te bekijken, te analyseren en samen met de opdrachtgever verder te bouwen aan effectieve oplossingen en resultaten."

Marlene (1983) werkt sinds 2011 bij Dröge & van Drimmelen en is nu managing partner van Dr2 Consultants, het Brusselse kantoor van Dröge & van Drimmelen. Ze heeft 10 jaar ervaring in de consultancy sector. Als senior adviseur adviseert zij klanten bij het opstellen van een Europese public affairs strategie. Marlene heeft ruime ervaring met het vertalen van issues in concrete strategieën en de implemenatie daarvan. Voordat zij bij Dröge & van Drimmelen aan de slag ging werkte ze als beleidsadviseur en verschillende Kamerleden. Marlene heeft Bestuurskunde en Politicologie gestudeerd in Leeuwarden, Leiden en Oklahoma.

Bij Dr2 Consultants werkt ze voor een breed scala aan klanten, van bedrijven en NGO’s tot Europese koepelorganisaties. In deze context is Marlene benoemd tot Secretary General van Ecommerce Europe, de Europese koepelorganisatie van 25,000+ bedrijven die producten en/of services online verkopen. Naast deze functie adviseert ze o.a. Global Human Rights Watch, het Nederlands Loodswezen, Achmea en KPMG. Ook geeft ze public affairs trainingen voor beleidsadviseurs en public affairs professionals, o.a. in samenwerking met Clingendael.